La Lanchs Herma de Vries Paragnost.
Wat kan ik.
Behandelwijze.
Lezingen.
Kiss Syndroom.
New Age-PDD-NOS.
Lichamelijke klachten.
Burnout.
Trauma's.
Tunnelervaring.
Celzouten.
Bach Bloesem.
Voedingslijst.
Chakra's.
Aardstralen & Wateraders.
Reacties.
Contact.
Gastenboek.
Abonneren op de nieuwsbrief
La Lanchs
Meningitis (hersenvliesontsteking of nekkramp)


Altijd als ik over meningitis iets lees of zoals nu als ik er over wil schrijven, moet ik weer denken aan oktober 1999 dat mijn dochter ziek in bed lag. Maar door mijn paranormale gevoelens en door mijn moedergevoelens wist ik dat er iets niet in de haak was. Mijn gids vertelde mij dat het hersenvliesontsteking of nekkramp moest zijn.
Als dit zo is dan moet er overwogen worden wanneer iemand een ernstig zieke indruk maakt en een of meerdere verschijnselen heeft. Bij het lichamelijk onderzoek kan nekstijfheid worden gevonden, maar dit verschijnsel is niet altijd aanwezig. Ik heb zelf 2 maal opnieuw de dokter gebeld, maar het verhaal was dat mijn dochter een gewone griep had en ik moest me als moeder mij niet aanstellen. Internet was nog niet zoals nu, maar toch ging ik op zoek naar informatie, en vond dit “De hersenen zijn omgeven door dikke beschermende vliezen, de hersenvliezen (meningen). Als deze vliezen en de vloeistof die de hersenen omgeeft (cerebrospinale vloeistof) geïnfecteerd raken ontstaat meningitis. Deze ziekte is ook wel bekend als hersenvliesontsteking of nekkramp. “


Oorzaken

Hersenvliesontsteking kan veroorzaakt worden door bacteriën, virussen en schimmels. De meest voorkomende oorzaak bij volwassenen is een bacterie: de meningokok. Deze bacterie leeft bij veel mensen in de neus- en keelholte. Iemand kan de bacterie langdurig bij zich dragen zonder ziek te worden. Maar soms verslaat de bacterie het afweermechanisme van het lichaam en krijgt de drager ervan hersenvliesontsteking. De bacterie verspreidt zich van mens tot mens via nauw (lichamelijk) contact met een besmet persoon. Omdat de bacterie buiten het lichaam niet lang kan overleven, is de kans om ermee geïnfecteerd te raken niet erg groot.


Verschijnselen

De verschijnselen van hersenvliesontsteking met een meningokok komen snel op, beginnend met hoge koorts en hevige hoofdpijn. Kenmerkende klachten zijn daarnaast: een stijve nek, waarbij het niet lukt om de kin op de borst te brengen,( alleen dit kan wel eens veel later komen) misselijkheid en braken, sufheid, het niet kunnen verdragen van fel licht, soms: sufheid en verwardheid. Nou deze verschijnsel waren wel van toepassing op mijn dochter, ze was toen 16 jaar.  In een ogenblik van “nu ben ik de baas” en doe ik wat ik wil met mijn dochter en onze huisarts kan de pot op. Ik bel de ambulance dat ze haar moesten  ophalen. In de tijd dat ik wachtte op de ambulance, kwam een dokter,  deze bleek de oproep gehoord te hebben en had gezegd, ik ga ook kijken, het eerste wat hij zei: waarom ligt dit kind niet in het ziekenhuis, ze is doodziek, staat al met een been in de dood.
Nou moedertje: ik hoop voor u dat ze het red.
Nou dan kun je wel voorstellen hoe bang ik was mijn dochter te verliezen. Er werd meteen door de ambulancemensen zuurstof toegediend. Vastgebonden op een bed en met loeiende sirene en zwaailichten naar het ziekenhuis gereden. Daar werd een ruggenprik, waarbij met een naald vloeistof afgetapt wordt uit het ruggenmergkanaal, bekeken of het inderdaad hersenvliesontsteking was.
Wanneer de ruggenmergvloeistof troebel ziet is een infectie waarschijnlijk. Door middel van kleuring, bacteriekweek en virologisch en biochemisch onderzoek kan de diagnose definitief worden bevestigd. Daarnaast kunnen andere onderzoeken, zoals een volledig bloedbeeld, bloedkweek en CT- of MRI-scans nodig zijn om andere oorzaken uit te sluiten of aan te tonen. Dit allemaal heeft ze gehad.
’s Avonds en ’s nachts was de angst voor complicaties groot,  want hersenvliesontsteking door meningokokken kan een aantal ernstige complicaties veroorzaken. De kans hierop is groter naarmate het langer duurt en geduurd heeft voordat de diagnose gesteld werd en met de behandeling begonnen kon worden. Mogelijke complicaties zijn dan: doofheid , epileptische aanvallen, uitval van zenuw- of hersenfuncties, verminderde bloedtoevoer naar weefsels en organen.

Ik heb met mijn paranormale vermogens gevochten voor mijn kind,  ’s nachts ben ik bij haar gebleven. Op een gegeven moment had ze het koud en ondanks de 4 dekens bleef ze het koud houden, ze begon ook te ijlen, sprak over mensen die ze zag, witachtige schimmen. Heb mijn boven kleding uit getrokken en ben bij haar in bed gekropen. Om zo mijn warmte aan haar te geven. Regelmatig heb ik haar behandeld  door haar kosmische energie te geven. Soms dommelde ik in slaap, maar dan begon ze weer met haar onsamenhangende verhalen. Dan had ze het warm en dan weer koud, dan wilde ze water, maar zag het glas niet. Werd bang omdat ze niets zag, schreeuwde mamma waar ben je, ik ben zo bang. Ik wil niet dood… De klok tikte verder, als je dan zo bezig bent met je dochter weet je niet wat tijd is. Dan vecht je als moeder, helemaal alleen was ik toen. Zij was alleen maar belangrijk.

Tegen de ochtend kwam er een dokter voorbij en hij zag ons samen zo liggen, het eerst wat hij zei: meisje, ik denk dat jij geluk heb gehad en fijn dat je zo’n moeder hebt die je warm houd. De zusters die, die nacht hier werkten liepen vaak bij jullie langs, zagen jullie wel liggen en vonden het fijn dat je moeder er was om voor je te zorgen. We hebben ons grote zorgen gemaakt.
Bij een infectie veroorzaakt door meningokokken kan in een aantal gevallen bloedvergiftiging (meningokokkensepsis) optreden. Dit is een zeer ernstig ziektebeeld, dat in de loop van enkele uren kan ontstaan, ook zonder dat er verschijnselen van meningitis aanwezig zijn. Kenmerkend voor bloedvergiftiging is een roodpaarse huiduitslag (petechieën), in het begin lijkend op kleine speldenprikken die later overgaan in grotere vlekken. Deze uitslag verdwijnt niet bij druk (bijv. met een glas). Dit is een aanwijzing dat dringend medische hulp nodig is.
Hersenvliesontsteking als gevolg van meningokokken kan goed met antibiotica worden behandeld. Hoe eerder de behandeling wordt begonnen, hoe groter de kans op herstel. Om deze reden wordt met antibiotica, per infuus, begonnen zodra de voorlopige diagnose hersenvliesontsteking is gesteld.

Zo kunt u zien dat ik op dat moment een gewone moeder ben, die vecht voor het leven van haar kind. Wat wil ik u hiermee vertellen is, moedersgevoelens zijn niet zo slecht en u weet al heel vaak dat er iets aan de hand is met uw kind. Dus schaam u er niet voor, maar kom rustig voor uw kind op als deze ziek is.