La Lanchs Herma de Vries Paragnost.
Wat kan ik.
Behandelwijze.
Lezingen.
Kiss Syndroom.
New Age-PDD-NOS.
Lichamelijke klachten.
Burnout.
Trauma's.
Tunnelervaring.
Celzouten.
Bach Bloesem.
Voedingslijst.
Chakra's.
Aardstralen & Wateraders.
Reacties.
Contact.
Gastenboek.
Abonneren op de nieuwsbrief
La Lanchs
Wat zijn celzouten

Dr. Heinrich Schüßler is de grondlegger van de celzouttherapie. Hij was een homeopathisch arts die zocht naar een eenvoudige geneeswijze. Hij ontdekte dat de meeste lichamelijke aandoeningen op een tekort aan mineraalzouten terug te voeren waren. En wel op een heel specifiek tekort: een tekort binnen in de cel. De eerste 12 minerale Schüssler celzouten, zijn de celzouten waar Schüssler destijds mee gewerkt heeft. Ondertussen zijn hier nog eens 15 aanvullende celzouten aan deze reeks toegevoegd.
De mineraalzouten in de Schüßler celzouten zijn zo verkleind door de verwrijving, dat ze als ion vorm voorkomen en makkelijk door uiterst kleine openingen in de celwand heen kunnen en het lichaam ze in de cellen kan opnemen. De verkleining maakt het gelijktijdig bijna onmogelijk om teveel van deze stoffen in te nemen. Of men moet kilo's melksuiker tabletten op een dag kunnen verorberen. Ter indicatie in een fles mineraalwater zit grofweg 1 gram mineralezouten. Om deze hoeveelheid via melksuiker tabletten binnen te krijgen moet men 1000 kg aan celzouttabletten verorberen. Het gaat niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit en vorm.
Geconcentreerde grofstoffelijke mineralen, die geconcentreerd ingenomen worden, kunnen voor het organisme een belasting vormen. Zoals bijvoorbeeld de gebruikelijke calcium-, magnesium- of ijzersupplementen die je overal kunt kopen. De kans is groot dat het lichaam de stoffen niet goed kan opnemen, verwerken en/of uitscheiden. Als deze supplementen te lang worden ingenomen of te hoog gedoseerd worden kan dit leiden tot ongewenste bijwerkingen. In zo'n geval kunnen de stoffen in het lichaam worden afgezet, bijvoorbeeld in de vorm van nierstenen.
Celzouten zijn lichaamseigen enkelvoudige mineralen die iedereen heeft.
De celzouten zijn  volgens dr. Schüssler gebaseerd op het feit dat als een lichaam zelf niet voldoende celzouten aanmaakt om goed te kunnen functioneren, er lichamelijke en geestelijke klachten kunnen ontstaan. Het zelf niet voldoende aan kunnen maken van celzouten kan allerlei oorzaken hebben, zoals ziekte, vervuiling, stress etc. Men kan het celzout tekort opheffen door ze als voedingssupplement (verdunde molecuul vorm) in te nemen. Het zijn smelttabletjes die direct oplossen in de mond en in de bloedbaan terechtkomen. Ze geven derhalve geen maag– en darm bezwaren.  Dit kan alleen voor komen als u een sterke maagzuur hebt en/of een maagzweer gehad, en/of een beginnend maagzweer hebt zonder dat U het weet. Dan raad ik U altijd aan contact met me op te nemen.


Celzouten crème-gels.

Sinds enige tijd zijn er ook crème-gels verkrijgbaar om uitwendige klachten snel en doeltreffend te behandelen. In deze gels wordt de intensieve dieptewerking van de gel gecombineerd met een verzorgend component, wat nodig is bij langdurig gebruik.
Voor uitwendige toepassing kan de celzoutgel gebruikt worden: via de huid bereiken de celzouten eveneens de bloedbaan. Bijvoorbeeld bij rug– en gewrichtspijn, eczeem, puistjes etc.


Voeding is erg belangrijk bij een celzout tekort.

Voeding is erg belangrijk bij een celzout tekort. Zo kan men bij een gebrek aan Calcium Fluoratum dit mineraal halen uit knoflook, zemelen, pruimen, rabarber, spinazie, bruine rijst en uien. Bij bv. een tekort aan Ferrum Phosphoricum kan men weer meer bonen, bramen, dadels, aardbeien, waardoor het lichaam weer Ferrum Phosphoricum vormt. Bij een test kan aangetoond worden welke celzouten iemand nodig heeft. Een tekort aan mineraalzouten buiten de cel, die meestal ontstaat door een ongezonde manier van leven, kan niet door Schüßler-celzouten aangevuld worden. In plaats hiervan moet men zijn/haar levenswijze aanpassen. Voeding, rust en een evenwichtige levensinstelling zijn belangrijke aandachtspunten. Want de voedingslijst van mij is veilig en eenvoudig in uw leven in te passen. Energie houden. Eten wat bij je lichaam past De voedingslijst van mij is zo ontwikkeld dat het beter past in uw normale leven. De originele celzouten zijn supplementen (gezondheidsproduct). Ondanks dat ze sterk verdund zijn, zijn het geen homeopathische middelen omdat celzouten worden gewreven in plaats van geschud, zoals bij homeopathie. Omdat celzouten lichaamseigen stoffen zijn, vormt Celzouttherapie volgens dr. Schüssler: een risicovrije therapie, zonder bijwerkingen en daarom zeer geschikt voor zelfmedicatie voor jong en oud, mens en dier.
Persoonlijk heb ik andere ervaringen ontdekt en de ontdekkingen gedaan door cliënten die er wel gevoeligheden voor kunnen hebben, als je niet de juiste celzouten krijgt. Net zoals met de homeopathische als met de reguliere, dat als U niet de juiste middelen krijgt, hier gevolgen van kan ondervinden. Bijvoorbeeld rugklachten, op gezette gewrichten, plasproblemen, haaruitval, dorst gevoel, jeukklachten enz. Deze mensen belden mij op en zeiden Herma; ik heb gehoord dat jij de mineralen uittest via een spirituele test, zou je mij kunnen helpen, wat ik nu moet doen. Een mevrouw belde en ik vroeg haar wat haar klachten waren, welke celzouten ze had gekregen en van wie, hoe lang deze mevrouw ze gebruikte. Ze had een grote pot van 500 gram mee gekregen en moest deze toch wel een jaar lang gebruiken omdat ze volgens de therapeut klachten had waar ze zo lang niet zonder kon. We hebben samen een afspraak gemaakt en ik heb haar getest op de celzouten, helaas had ze andere nodig dan ze via een therapeut had voorgeschreven gekregen. Haar vervolg afspraak heb ik 6 weken later gezet. Het is heel belangrijk om de 6 á 8 weken toch te laten controleren of de celzouten nog bij U horen, de hoeveelheid en/of dat er nog wat mineralen moeten worden toegevoegd.

Waarom is het regelmatig uittesten van de celzouten belangrijk; te veel is nooit goed, het lichaam gaat zich belast voelen en heeft dan een afwerende werking op het herstel, conditie, gedragslijn en eetlust, voedingspatroon, het kan zelf een negatieve invloed hebben op uw denken patroon en deprimerend werken.
Als voorbeeld: IJzerpreparaten zijn voor het lichaam relatief moeilijk op te nemen. Vaak stijgt het ijzergehalte in het bloed alleen tijdens de inname van de preparaten, om vervolgens na beëindiging van de kuur weer in te zakken. Door de inname van ijzerpreparaten wordt de ijzerhuishouding buiten de cel aangevuld. Er staat dan niet voldoende ijzer in de cel tegenover. Een “gezond” evenwicht ontbreekt dan. Het lichaam kan het ijzer niet “vasthouden” en verliest het weer. Een gelijktijdige inname van ferrum phos ondersteunt de ijzeropname. Er wordt zo een nieuw fysiologisch evenwicht binnen en buiten de cel gecreëerd. Het lichaam kan het grofstoffelijke ijzer (ijzerpreparaat) beter opnemen en vasthouden.


Hoe kunnen tekorten van bepaalde celzouten ontstaan?

- leefstijl en voedingswijzen
- belasting van schadelijke stoffen en straling
- erfelijke factoren en familiepatronen
- astrologisch
- tekorten meegegeven tijdens de zwangerschap


Celzouten zelf toepassen

Celzouttherapie is een eenvoudig toepasbare therapie die zeer geschikt is voor zowel jong als oud. Deze therapie ondersteunt het zelfherstellend vermogen van het lichaam. De celzouten kunnen tegelijkertijd zonder problemen met medicijnen (zowel regulier als homeopathisch) worden toegepast omdat de biochemie volgens dr. Schüßler het lichaam slechts van lichaamseigen minerale stoffen voorziet. Deze celzouten komen van nature voor in de cellen. Het lichaam zal de aangeboden celzouten daar inzetten waar behoefte is. Ze werken ondersteund en helpen het lichaam weer in beweging te brengen.
De werking van de celzouten is het meest optimaal als er een persoonlijk afgestemde samenstelling wordt gebruikt. Het gebruik van celzouten kan verschillende reacties teweeg brengen. Soms voelt men zich direct veel beter door het gebruik ervan. Maar het kan ook voorkomen dat u zich eerst moe gaat voelen of dat uw lichaam gaat reageren. Dit is een positief teken. Uw lichaam komt in beweging.


Via tabletten

Men moet de Schüßler celzouten in de mond laten smelten zodat de werkzame stoffen via het mond-keelholte- en slokdarmslijmvlies kunnen worden opgenomen. In de maag zouden ze door de sterke zuren van de maagsappen veranderen.

- Per keer max. 2 a 3 tabletten in de mond nemen i.v.m. de opname via het mondslijmvlies.
- Alle celzouten kunnen gecombineerd worden ingenomen
- Er wordt voor u uitgetest hoeveel van welke u moet nemen.


Via water

Ook kan men een mengsel van tabletten in water laten vergaan.
- Het water moet men dan sloksgewijs opdrinken waarbij men het water niet direct doorslikt maar 2 tellen in de mond houdt.
- Let erop dat U geen metalen lepel gebruikt bij het omroeren!


Bij lactose-intolerantie

Als men veel buikklachten heeft, relatief snel na het innemen van de celzouten buikpijn of een opgeblazen gevoel heeft, dan bestaat er een kans dat U last heeft van een lactose-intolerantie.
De volgende manieren zijn dan aan te bevelen:* Een kleine fles met water vullen, hier de benodigde celzouten in laten vallen. Dit mengsel 10 min. laten staan. Vervolgens het water overgieten in een fles/kan en de witte bezinksel weggooien (de melksuiker is puur de drager).
Ook dit water moet men dan sloksgewijs opdrinken waarbij men het water niet direct doorslikt maar even (1 a 2 tellen) in de mond houdt.
Een koemelkallergie hoeft niet in te houden dat u ook een lactose-intolerantie heeft. Bij de koemelkallergie gaat het meestal om een allergie voor de eiwitten.
Bijzonder gevoelige mensen en kinderen kunnen het beste beginnen met een lage dosering. En de inname hoeveelheid verhogen als het voor U is uitgetest. Het lichaam heeft tijd nodig om er aan te wennen.